לקויות למידה ואבחון פסיכו-דידקטי
כילדים, בית-הספר הוא הזירה הראשונה והמשמעותית ביותר בחיינו, בה אנו יכולים לבטא את עצמנו, להשוות עצמנו לאחרים וללמוד מי אנחנו. ילדים הסובלים מהפרעת קשב וריכוז או מלקות למידה אחרת, צוברים חוויות של קושי לימודי ושל קושי לבטא את יכולותיהם, אשר עלולות להפוך לתחושות של תסכול, של ערך עצמי נמוך ושל רצון לברוח. תחושות אלו משפיעות על המצב הרגשי ועל מצב הרוח, ואלו בתורם מגבירים את הקושי הלימודי. במהרה נוצר "כדור-שלג" של הידרדרות שקשה לעצור אותו.
פעמים רבות, אבחון יכול להיות רגע השינוי, הדרך לעצור את "כדור השלג". אבחון טוב ומקיף יאפשר להבין את התמונה במלואה, להצביע על החוזקות ועל החולשות, על מקורות הקושי, ומתוך הבנה זו לצאת לתוכנית פעולה שתוכל לייצר מומנטום של שינוי ושל שיפור.
אבחון פסיכו-דידקטי מורכב משני היבטים: פסיכולוגי ודידקטי, ומתבסס על ההבנה שקיים קשר הדוק בין תפקוד נפשי ותפקוד לימודי, ושניהם משפיעים זה על זה. הנמכות בתפקוד הלימודי עשויות לנבוע מקשיים רגשיים שונים, וגם ההפך – קשיים לימודיים עשויים להשפיע על המצב הרגשי.
אבחון פסיכו-דידקטי בוחן הן את ההיבט הלימודי והן את ההיבט הרגשי, במטרה לקבל תמונה מלאה של התפקוד של המאובחן ולהגיע להבנה עמוקה של הסיבות לכך, ומתוך כך להמליץ על דרכי ההתמודדות המתאימות ביותר, בבית ובבית-הספר. ההמלצות יכולות לכלול עבודה על שיפור מיומנויות למידה באופן עצמאי ובאמצעות הוראה מתקנת, המלצה על התאמות בכיתה ובדרכי ההיבחנות (הארכת זמן, הכתבת תשובות וכד'), המלצה על טיפול רגשי ועוד.
נשמע רלוונטי עבורך?
אפשר ליצור איתי קשר באמצעות הטלפון/המייל,
או ממש כאן באתר